Zázračná orechová torta
Potrebné suroviny :
Torta: 6 ks vajcia 350 g p.cukor 10 PL studená voda 150 g orechy vlašské mleté 250 g hrubá múka 1 ks vanilínový cukor 1/2 bal. kypriaci prašok do pečiva Krém: 3 ks vajcia 150 g p.cukor 250 g margarín - alebo maslo 2 PL kakaový prášok 50 g orechy vlašské mleté 2 PL Rum
Postup :
Zhotovíme si piškótové cesto: Žĺtka s vanilínovým a p.cukrom miešame 20 min. ručným mixérom.Asi po 15 minútach po lyžiciach pridávame studenú vodu a za každým ju dôkladne vpracujeme do žĺtkovej masy.Pridáme mleté orechy, múku s práškom do pečiva a na koniec tuhý sneh z bielkov.Cesto vlejeme do dvoch menších (priemer 21cm), alebo jednej väčšej formy vyložených papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 180 stupňoch .
Uvaríme si krém.Vo vodnom kúpeli šľaháme celé 3 vajíčka s p.cukrom cca 20min (od bodu varu vody), až kým hmota mierne neprisýcha na kraje hrnca.Hrniec v tedy vyberieme z vodného kúpeľa a pridáme do hmoty mleté orechy zmiešané s kakaovým práškom, maslo, Rum a miešame do vychladnutia.
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a môžeme celú posypať mletým orechom.
Túto tortu mám z internetu, ja som ešte dokombinovala čokoládovým krémom. varí sa ako vanilkový, ale do základu som pridala 3 PL kakaa a tak som mixovala nad parou.
Komentáre
Prehľad komentárov
ocenujem popis pri spracovávaní cesta ako aj kremu, nakolko my, zacinajuci "pekari" podrobny popis potrebujeme :) skusim urobit toto cesto, ale na krem z vajicok slahanych nad parou si veru netrufnem, zostanem asi pri klasike ;) dakujem za inspiraciu a nech sa Vam dari
ocenenie
(Michaela, 13. 11. 2013 11:49)